Jordvarme

Hvordan virker jordvarme?

En jordvarme varmepumpe cirkulerer en blanding af vand og frostvæske i en rørsløjfe, som er gravet ned i haven. Når væsken flyder igennem sløjfen, absorberer den varmen fra jorden – varme som siden bruges i radiatorer og gulvvarmeanlæg og endda som varmt vand.

Rørsløjfens længde afhænger af størrelsen af dit hus og af hvor megen varme, du har brug for – længere sløjfer kan optage mere varme fra jorden.

Normalt lægges sløjfen fladt eller i form af en spole i grøfter på omkring to meters dybde, men hvis der ikke er plads nok i din have, kan du installere en vertikal sløjfe i en dybde på ned til 100 meter.

Varmepumpens effektivitet angives i en ydelseskoefficient (COP) – mængden af varme den producerer i forhold til mængden af elektricitet, som anvendes til at drive den. En typisk COP for jordvarme varmepumper er omkring 3,2, uden at der er trukket noget fra for distributionssystemet.

Kontakt os for at få mere af vide om jordvarme og deres effektivitet. Vi er grundinge og giver en vigtig rådgivning når et jordvarmeanlæg skal dimentioneres.